Tapahtumat

Närpiössä tapahtuu

Aktiivisia yhdistyksiä

Närpiöläiset ovat ylpeitä monista nuoriso- ja kyläyhdistyksistään, jotka järjestävät kesäisin saaristotansseja, kyläpäiviä ja kirppiksiä. Talvisin nuorisoseurat esittävät suosittuja revyy-esityksiä. Lähempiä tietoja ajankohtaisista tapahtumista tapahtumakalenterista.

Fagerö

Fagerö Folkpark sijaitsee Rangsbyn kylän niemenkärjessä, jossa maa kohtaa meren. Puistossa järjestetään lauantaitansseja eri teemoilla koko kesän. Vaikka puistolla on vanhat perinteet, tapahtumat sopivat niin vanhoille kuin nuorille. Eri sukupolvet voivat kohdata diskossa, tanssilavalla ja pubissa trubaduuria kuunnellen ja pitää hauskaa yhdessä. Harva paikka voi ylpeillä yhtä onnistuneella konseptilla. Kesäisin Fagerössä on myös saaristoravintola ja minigolfkenttä.   

Urheilutapahtumat

Närpiöläiset ovat innokkaita kuntoilijoita ja urheilijoita ja eritasoisia urheilukilpailuja järjestetäänkin ympäri vuoden. Olet lämpimästi tervetullut niin katsomoon kuin kilpailemaan.  

Vuosittain järjestetään mm. yleisurheilu-, suunnistus-, pyöräily-, hiihto- ja tenniskilpailuja. Jalkapalloseura Kraftin II divisioonan ottelut Mosedalin kentällä ovat suosittuja, kuten myös yleisurheilun Tomaattikisat ja jääkiekko-ottelut. Jos jalat kantavat ja olet valmis haasteisiin, Tjejmilen tai Minitriathlon saattavat olla sopivia vaihtoehtoja. 

Junioreille järjestetään miniviestikarnevaali, jalkapallokoulu, uimakoulu sekä erilaisia urheiluleirejä. Närpiössä on juonioreille erinomaiset mahdollisuudet harrastaa urheilua sekä kesä- että talviaikana.

Joulunavaus

Marraskuisena lauantaina ajatusten alkaessa kääntyä jouluun Närpiön keskustassa järjestetään joulunavaus. Torilla on viihtyisä joulutunnelma käsityömarkkinoineen ja mukavine esityksineen. Hanki joululeivonnaisia, ovikranssi tai jotakin muuta kaunista jouluksi. Lapsille omaa ohjelmaa joulupukin vierailua unohtamatta.  

Voit myös tutustua Närpiön keskustan liikkeiden tarjontaan. Kaupat ovat avoinna ja tarjolla on usein mukavia yllätyksiä. Kauniit jouluikkunat tarjoavat silmänruokaa. Jos hankit joululahjat jo nyt, voit nauttia rauhassa joulukuun jouluvalmisteluista. 

Närpes Skolmusikkår

Närpes Skolmusikkår on puhallinorkesteri, joka koostuu kaupungin musikaalisista koululaisista. Soittokuntaan kuuluvat lisäksi marssitytöt, ainoat laatuaan Suomessa. Koulusoittokunta tunnetaan kaukana Suomen rajojen ulkopuolella, sillä se on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa, mm. suurten urheilutapahtumien yhteydessä. Kotikentällä koulusoittokunta järjestää usein suosittuja esiintymisiä ja yhteiskonsertteja tunnettujen artistien kanssa. Vappuun kuuluu lisäksi paraatimarssi halki Närpiön keskustan. 

Närpiön Teatteri

Närpiön Teatteri toimii Öjskogin Puiston pyörivän katsomon yhteydessä. Ammattimaiset amatöörinäyttelijät esiintyvät ulkoilmanäyttämöllä kesäisin Närpiön murteella. Korkeatasoinen näyttelijäntyö kirvoittaa niin naurua kuin kyyneleitä. Lavastuksesta toiseen pyörivä katsomo tarjoaa aivan erilaisen kokemuksen kuin tavallinen teatteri. Tänä vuonna vietetään teatterin 50-vuotisjuhlaa Colorado Avenuen merkeissä

Slättens Mat & Mystik

Päivien lyhetessä, ilman kuulastuessa ja sadonkorjuuajan koittaessa järjestetään Slättens Mat & Mystik -tapahtuma. Syyskuisena viikonloppuna kutsuvat erilaiset kulttuuritapahtumat ja ruoka-aiheiset markkinat Närpiön keskustan torilla.  

Poikkea sinäkin aistimaan paikallisten raaka-aineiden ja eksoottisen ruokien tuoksua, syö yllin kyllin ja osta kotiin viikonlopuksi jotakin erityisen hyvää.

Tomaattikarnevaalit

Heinäkuun ensimmäisenä perjantai- ja lauantai-iltana Närpiön keskustassa juhlitaan karnevaaleja. Liikenteeltä suljettu pääkatu täyttyy iloisista lomanviettäjistä. Tunnelma on hilpeä, tiivis ja toiminnantäyteinen. Lavalla esiintyy artisteja niin läheltä kuin kaukaa. Markkinamyyjät huutelevat uskomattomia tarjouksiaan. Osta tuoreita tomaatteja ja kurkkuja maailman pisimmältä tomaattipöydältä, nauti tunnelmasta ja syö jotakin hyvää!

Kaupungin keskusta on täynnä kaikenlaisia tapahtumia ja näyttelyjä. On kesä, valoisaa läpi yön, eikä kukaan halua mennä nukkumaan. Ei tarvitsekaan – ravintoloiden teltta- ja ulkotarjoilupisteet ovat avoinna pikkutunneille saakka.  

Tomattikarnevalit 2019 5-6.7

www.tomatkarnevalen.fi