Tapahtumat

Närpiössä tapahtuu

Aktiivisia yhdistyksiä

Närpiöläiset ovat ylpeitä monista nuoriso- ja kyläyhdistyksistään, jotka järjestävät kesäisin saaristotansseja, kyläpäiviä ja kirppiksiä. Talvisin nuorisoseurat esittävät suosittuja revyy-esityksiä. Lähempiä tietoja ajankohtaisista tapahtumista tapahtumakalenterista.

Fagerö

Fagerö Folkpark sijaitsee Rangsbyn kylän niemenkärjessä, jossa maa kohtaa meren. Puistossa järjestetään lauantaitansseja eri teemoilla koko kesän. Vaikka puistolla on vanhat perinteet, tapahtumat sopivat niin vanhoille kuin nuorille. Eri sukupolvet voivat kohdata diskossa, tanssilavalla ja pubissa trubaduuria kuunnellen ja pitää hauskaa yhdessä. Harva paikka voi ylpeillä yhtä onnistuneella konseptilla. Kesäisin Fagerössä on myös saaristoravintola ja minigolfkenttä.

Urheilutapahtumat

Närpiöläiset ovat innokkaita kuntoilijoita ja urheilijoita ja eritasoisia urheilukilpailuja järjestetäänkin ympäri vuoden. Olet lämpimästi tervetullut niin katsomoon kuin kilpailemaan.

Vuosittain järjestetään mm. yleisurheilu-, suunnistus-, pyöräily-, hiihto- ja tenniskilpailuja. Jalkapalloseura Kraftin II divisioonan ottelut Mosedalin kentällä ovat suosittuja, kuten myös yleisurheilun Tomaattikisat ja jääkiekko-ottelut. Jos jalat kantavat ja olet valmis haasteisiin, Tjejmilen tai Minitriathlon saattavat olla sopivia vaihtoehtoja.

Junioreille järjestetään miniviestikarnevaali, jalkapallokoulu, uimakoulu sekä erilaisia urheiluleirejä. Närpiössä on juonioreille erinomaiset mahdollisuudet harrastaa urheilua sekä kesä- että talviaikana.

Joulunavaus 19.11

Marraskuisena lauantaina ajatusten alkaessa kääntyä jouluun Närpiön keskustassa järjestetään joulunavaus. Torilla on viihtyisä joulutunnelma käsityömarkkinoineen ja mukavine esityksineen. Hanki joululeivonnaisia, ovikranssi tai jotakin muuta kaunista jouluksi. Lapsille omaa ohjelmaa joulupukin vierailua unohtamatta.

Voit myös tutustua Närpiön keskustan liikkeiden tarjontaan. Kaupat ovat avoinna ja tarjolla on usein mukavia yllätyksiä. Kauniit jouluikkunat tarjoavat silmänruokaa. Jos hankit joululahjat jo nyt, voit nauttia rauhassa joulukuun jouluvalmisteluista.

Närpiön Ruoka & Mystiikka

Sadonkorjuun aikaan, päivien lyhetessä ja ilmojen viiletessä tulee taas aika viettää Närpiön Ruoka & Mystiikka –tapahtumaa. Syyskuun 8.-9. viikonloppuna on tarjolla monipuolista ohjelmaa sekä Närpiön keskustassa että muualla kaupungissa. Perjantai-iltana luvassa on kulttuuritarjontaa Närpiön keskustassa. Toriaukion ruokakojuista voi ostaa ruoka-annoksia ja puistossa järjestetään muotinäytös sekä ohjelmaa lapsille. Lauantaina järjestetään maksuton bussikuljetus, jonka kyydissä pääset tutustumaan eri puolilla Närpiötä järjestettäviin markkinatapahtumiin ja torimyyjäisiin. Linja-auto kulkee kaupungin keskustasta Ylimarkkuun ja Nämpnäsiin. Aikataulua ja pysäkkejä sekä ohjelmaa koskevia tietoja päivitetään niiden varmistuessa.

Perjantai:

Tori:
ruokatori 17-22
Ravintolat: äyriäispöytä Red&Green, La Taverna
Lavalla:

17.45 Närpiön koulusoittokunta

18.30 Flow Dance Company

19.30 Aasialainen kuujuhla, esityksiä ja lohikäärmetanssia

20.30 Lyhtyparaati keskustassa

21.00 Burlesque show

Puisto

17-20 Ilmapallotaiteilija Jaani Hintikainen, kaikki lapset saavat oman ilmapallohahmon

18-20 Taidekerhot Skapa ja Närpes Konstklubb maalaavat lasten kanssa

18.00 Lasten taianomaisen kirjastoauton avajaiset

19-20 Muotishow

Oheistapahtumia

17-20 Kajsas Konst – avoin ateljee, Asematie 95

17-19 Karin Lipkin-Forsén – Avoin ateljee, Nybrontie 3

18.00 Närpiön Opaskerhon opastettu kierros keskustassa, ruotsinkielinen

Taidehalli, Mittistan-talo

Fotoklubben Focus: valokuvakerhon 50-vuotisjuhlanäyttely

Frans Henrikson -sali, Mittistan-talo

21.00 Elokuvateatteri: Nun 2

Lauantai:

10.00-18.00 Markkinatapahtuma: Öfvermark lemonad

12.00-18.00 Kirppis Ylimarkun nuorisoseuralla

10.00-16.00 Avoimet ovet: Övermark B&B

12.30 Hautausmaakävely Ylimarkun hautausmaalla

12.00-15.00 Ylimarkun kotiseutumuseo avoinna

10.00-16.00 Hemmanet avoinna

11.30-17.00 Strandhemin Ruokaa & Mystiikkaa, lounas 11.30-16.00

11.00-14.00 Mian taidesalonki, avoin ateljee, Österfjärdsvägen 82, kahvia myytävänä

11.00-14.00 Öjskogin puisto, Taontapäivä ja lettukestit – Euroopan kulttuuriympäristöpäivät

10.00-15.00 Cornelia

10.00-16.00 Wickmanin Taimisto avoinna

Linja-autot kulkevat Öjskogin puistosta Strandhemin maalaisidylliin pysähtyen Mian taidesalongilla sekä Corneliasta (auton voi pysäköidä entiselle Päivikselle Itäkujalle) Ylimarkkuun limsatehtaan markkinatapahtumaan pysähtyen aamiaismajoituksen (Övermark B&B) ja kirkon luona. Linja-autojen aikataulut [[{"fid":"130444","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":"bussinarpesmm_fi.pdf","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Närpes Skolmusikkår

Närpes Skolmusikkår on puhallinorkesteri, joka koostuu kaupungin musikaalisista koululaisista. Soittokuntaan kuuluvat lisäksi marssitytöt, ainoat laatuaan Suomessa. Koulusoittokunta tunnetaan kaukana Suomen rajojen ulkopuolella, sillä se on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa, mm. suurten urheilutapahtumien yhteydessä. Kotikentällä koulusoittokunta järjestää usein suosittuja esiintymisiä ja yhteiskonsertteja tunnettujen artistien kanssa. Vappuun kuuluu lisäksi paraatimarssi halki Närpiön keskustan.

Närpiön Teatteri

Öjskogin puiston museoalueen yhteyteen on rakennettu pyörökatsomo, jonka ympärille Närpes Teater rakentaa aidolla Närpiön murteella esitettäviä kesänäytelmiään. Korkeatasoinen näyttelijäntyö kirvoittaa niin naurua kuin kyyneleitä ja lavastuksesta toiseen pyörivä katsomo tarjoaa yleisölle aivan omanlaisensa teatterielämyksen.

Tomaattikarnevaalit

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Närpiön keskustassa juhlitaan karnevaaleja. Liikenteeltä suljettu pääkatu täyttyy iloisista lomanviettäjistä. Tunnelma on hilpeä, tiivis ja toiminnantäyteinen. Lavalla esiintyy artisteja niin läheltä kuin kaukaa. Markkinamyyjät huutelevat uskomattomia tarjouksiaan. Osta tuoreita tomaatteja ja kurkkuja maailman pisimmältä tomaattipöydältä, nauti tunnelmasta ja syö jotakin hyvää!

Kaupungin keskusta on täynnä kaikenlaisia tapahtumia ja näyttelyjä. On kesä, valoisaa läpi yön, eikä kukaan halua mennä nukkumaan. Ei tarvitsekaan – ravintoloiden teltta- ja ulkotarjoilupisteet ovat avoinna pikkutunneille saakka.

Odotamme innolla Tomaattikarnevaaleja 3.-6.7.2024.

www.tomatkarnevalen.fi