Näe ja koe

Tapahtumat

Närpiö on aktiivinen kaupunki, jossa tapahtuu koko ajan. Heinäkuun tomaattikarnevaalit ovat vuoden suurin tapaus, mutta pienempiä ja suurempia tapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Närpiössä voit nauttia korkealuokkaisista konserteista ja teatteriesityksistä, jännittävistä urheilukilpailuista, iloisista kesätansseista ja paljosta muusta. Lisätietoja tapahtumakalenterista tai järjestäjien kotisivuilta.

Nähtävyydet

Närpiö on pystypäistä, vanhaa maanviljelysseutua, ja meren läheisyyden ansiosta myös kalastuselinkeinolla on pitkät perinteet. Monet nähtävyyksistä liittyvät juuri tähän; kotiseutumuseot, kirkkotallit, vanhat kalastuspaikat ym. Kävijä saa ainutlaatuisen mahdollisuuden eläytyä tavallisen ihmisen elämään ja arkeen entisaikoina.

Närpiöllä on lisäksi mielenkiintoinen historia, josta todistavat lukuisat muistomerkit ja muinaisjäännökset eri puolilla seutua. Jotkut Närpiön tapahtumista ovat jättäneet jälkensä koko Suomen historiaan. Kuunari Peteristä purettiin Pielahden kylässä 1900-luvun alussa kivääreitä, joita käyttivät myöhemmin Venäjän vallankumouksellinen ja suomalainen vastarintaliike, ja juuri ennen toisen maailmansodan loppua Nämpnäsin kylästä laivattiin arkaluonteista tiedustelumateriaalia Ruotsiin, jotta se ei jäisi venäläisten käsiin.

Ostokset

Närpiössä voi shoppailla monipuolisesti. Kaupungin keskustassa on pienellä alueella kaikkea tavarataloista erikoisliikkeisiin, jotka myyvät vaatteita, lahjoja ja elektroniikkaa. Högbackenissa, parisen kilometriä ydinkeskustasta on toinen taajama tavarataloineen ja kauppoineen. Kylissä on pittoreskejä kyläkauppoja ja tilamyymälöitä, jotka myyvät omia tuotteitaan. Närpiöstä löytyy jokaiselle jotakin!