Den godaste lunchen äter du i Närpes!

Lounas viikko 42 | Viikon lounaslista Närpiön ravintoloissa

Utskriftsvänlig version
Måndag 14.10 Tisdag 15.10 Onsdag 16.10 Torsdag 17.10 Fredag 18.10

Rucolasoppa med fetaost (G,L)

Rökt grisfilé i senaps-gräddsås (G,L)

Flygande Jakob, ris (G,L)

Fruktsallad med vispgrädde (G,L)

Buffén står dukad 10.30-14.30

Trattkantarellsoppa (G,L)

Lamfärsbiffar i timjan- och rödvinssås (G,L)

Stekt knackkorv med marinerad rödlök, potaitsmos (G,L)

Plommonkräm med vispgrädde (G,L)

Potatis- och purjolökssoppa (G,L)

Gräddig pepparoxe, potatismos (G,L)

Stekt sikfilé med rom- och gräslökssås (L)

Snövitspudding med sylt (G,L)

Ärtsoppa med rökt sidfläsk (G,L)

Köttfärslimpa med aivar-gräddsås, stekt potatis (G,L)

Fläsk- och grönsakswok i sweet and sour sås, ris (G,L)

Plättar med sylt och grädde (L)

Kålsoppa med rökt lax (G,L)

Helstekt grisinrefilé i pepparostsås, vitlöksgratäng (G,L)

Kycklingklubbor med chili aioli (G,L)

Lingonkvarg med kinuski (G,L)

Trevligt Höstlov!

Ost- och pankokycklingbiff med sweet chilimajonnäs (G,L)

Pannbiff med bacon- och lökstuvning, potatismos (G,L)

Hallon- och vaniljyoghurtkvarg (G,L)

                              Dagens sallad må- fre kl. 11-15 Middagsbox må- to 15- 17

Grisnoisetter med bearnaiseremoulade, pommes frites (G,L)

Spansk paella med kyckling, grönsaker och chorizo (G,L)

Morotsbiffar med fetaost och tzatziki (G,L)

Havtornskräm med kinuskigrädde (G,L)

Persiljejärpar med vinbärsgräddsås och potatismos (G,L)

Ostpanerad rödspätta med dill- och limeyoghurtsås (G,L)

Äppelpaj med vaniljsås (L)

Grillbiff med bacon- koskenlaskijaostsås, örtpotatis (G,L)

Gräddstuvade leverbiffar med potatismos, lingonsylt(G,L)

Plättar med blåbärssylt och vispgrädde (L)

Wienerschnitzel med klyftpotatis och rosèpepparsås (G,L)

Tex mexbuffè med tacofärs, fajitakyckling, tortillas.. (G,L)

Marängsviss (G,L)

Välkommen på höstlovslunch!

Kermainen pekoni- ja timjamikana (G,L)

Tacogratiini sekä nachos ja salsa (G,L)

Kala-vihannespihvit sekä Rhode Island-kastiketta (L)

Omenapizza suolakinuskikastikkeella sekä vaniljakastiketta (L)

Björkenin uunileivottua porsaankylkiä sekä paistikastiketta ja perunamuusia (G,L)

Talon lasagnea mozzarellajuustolla (L)

Sienirisottoa västerbottenjuustolla (G,L)

Tyrnikiisseliä vaniljakermalla (G,L)

Metsästäjän leike sekä perunamuusia (L)

Coq au vin sekä riisiä (G,L)

Maissipihvit sekä tomaattisalsa (G,L)

Persikkarahka (G,L)

Isoäidin lihapullat sekä ruskeakastiketta, puolukkahilloa ja keitetyt perunat (L)

Grillattua kanaa, curry-hunajakastiketta ja lohkoperunat (G,L)

Kylmäsavustettua forellipastaa sekä parsaa ja kellaroitu juusto (L)

Köyhät ritarit sekä hilloa ja kermavaahtoa (L)

Kokonaispaistettua entrecôte sekä viherpippurikastiketta ja crisscuts (G,L)

Paistettua lohta sekä limehollandaise ja perunamuusia (G,L)

Kurpitsakeittoa (G,L) ja kotitehtyä leipää (L)

Blondie ja nutellakermaa (L)

Måndag 14.10

 

Pannbiff med gräddsås (L,G)

Panerad spätta med hollandaisesås, potatismos (L)

Wilsons smågrisar (L)

Pyttipanna med stekt ägg (L,G)

Sweet & sour kyckling (L,G)

 Brownie med vispgrädde (L)

Stekt fläsk med löksås (L,G)

Ugnsrostad kalkon med senap-salviasås (L,G)

Morotskaka (L)

Rödvinsstek och potatisgratäng (L,G)

Baconlindad kyckling med auraostsås (L,G)

Chokladkräm med vispgrädde (L,G)

Schnitzel med mustapekkasås (L)

Lax med fetaost och räkor (L,G)

Cupcakes (L)

Hamburgarbuffé kl. 17-21

Nakkikeitto (G,L)

Kebabkiusaus (G,L)

Porsaanlihakastike rosmariinin kera (G,L)

Kalakeitto (G,L)

Makkara-pastagratiini (L)

Biff Curry (G,L)

Kanakeitto (G,L)

Kala-katkarapugratiini (G,L)

Porsaan uuniliha (G,L)

Hernekeitto (G,L)

Lihapullat (L)

Puolukkainen naudanlihapata (G,L)

Pannukakku

Mausteinen jauhelihakeitto (G,L)

Sitruunagratinoitu sei (L)

Viherpippuribroileri (G,L)

Oskarinleike  (keittiöstä)