25 maj 2021
Gjuta i betong

En sommarkruka eller ett dekorationsföremål för trädgården görs billigt och enkelt av betong. Ta med formar för gjutningen, t.ex. plastkrukor, gammal boll, gamla stövlar eller andra förpackningar som passar att gjuta i. Ta också med ämbar och gummihandskar.

01 juni 2021
Kurs för nyblivna hundägare

På kursen reder vi ut skillnaden mellan fostran och inlärning och arbetar för att stärka relationen mellan förare och hund genom att kommunicera på hundars vis. Målsättningen är ett harmoniskt samspel vilket grundar för en fungerande vardag och vad du än kommer att göra med hunden i framtiden.

12 juni 2021
Kurs i pärtspikning

Lars-Åke Hannus lär ut det unika, gamla hantverket pärtspikning. På kursen får deltagare också lära sig hur man tar näver. Tillsammans gör vi en takläggning på ett gammalt kyrkstall vid Närpes kyrka. Ta med hammare och spikförkläde.

29 juni 2021
Målardagar vid Äggrund

Kursen förmedlar grundläggande kunskaper om skapande med akvarellfärg. Du kommer att få en introduktion till akvarellfärgens egenskaper, tekniker och metoder. Skillnaden mellan att måla inne och ute kommer också att behandlas och undersökas. Med havet som bakgrund inspireras vi.

01 juli 2021
Tomatkarnevalen

Sommarens händelse i Närpes.